Kantele-lehden viimeinen paperinumero toimitettiin Kanteleliiton jäsenille lokakuussa. Nyt joulukuun aikana Kantele-lehden julkaisutoiminta siirtyy Kantele.netiin. Täällä julkaistavat artikkelit tulevat olemaan Kantele-lehdelle tuttuun tapaan tasokkaasti toimitettua ja taitettua laatulehtisisältöä, joka saavuttaa lukijansa nyt ympäri vuoden. Kantelemaailman ilmiöt ja uutiset ovat kenen tahansa luettavissa ja jaettavissa millä tahansa laitteella. Eikä siinä kaikki: digitaalisuus tarjoaa lehteen verrattuna lukuisia uudenlaisia julkaisutapoja, jotka tarjoavat monipuolisia kokemuksia käyttäjälleen. Odotan innolla mahdollisuutta päästä kaikin toimituksellisin voimin käsiksi esimerkiksi videosisällön tarjoamiin keinoihin, puhumattakaan uusista tuulista esimerkiksi kehittyvän virtuaalitodellisuuden alueella. Ei ehkä kestä kauaakaan, kun Kanteleliitto voi jo tarjota kokonaisvaltaisen kantelekonserttielämyksen jäsenilleen heidän omille kotisohvilleen!

Maailma muuttuu, ja kanteleen – kaikista ikiaikaisista juuristaan huolimatta – on pystyttävä mukautumaan muutokseen. Lehtituen leikkaaminen Kantele-lehdeltä kuluvan vuoden alussa herätti kysymyksen lehden entisenkaltaisen julkaisumallin järkevyydestä. Lehdellä on komea historia ja aivan hiljattain saatu Laatulehti-­tunnustus, mutta ne eivät muuta sitä tosiasiaa, että sen sisältöä voidaan nykypäivänä julkaista laadusta ja näyttävyydestä tinkimättä digitaalisella alustalla huomattavasti pienemmin kuluin. Tämä voi kuulostaa luovutukselta, mutta uskon vakaasti, että tilanne käännetään voitoksi: Kantele tavoittaa seuraajansa tästä lähtien monipuolisemmin ja on paremmin ajan tasalla, ja se on myös helpommin uusien kanteleen ystävien tavoitettavissa kautta maailman.

Tarkoituksena ei ole kuitenkaan unohtaa niitä Kanteleliiton jäseniä, jotka eivät käytä internetiä. Vastaisuudessa julkaistaan vuosittain kaikille jäsenille postitettava upea Kantele-vuosikirja, joka kokoaa läpi vuoden netissä julkaistut artikkelit yksin kansien väliin. Kantele-vuosikirja 2017 kolahtaa postiluukustasi ensi syksynä!

Rauhallista joulua ja edistyksellistä uutta vuotta toivottaen,
Jimmy Träskelin


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309