Kantele kaikille

Kantele kaikille

Miksi musiikki kannattaa, kyseli musiikkiterapeutti Päivi Jordan-Kilkki esitelmässään Kanteleliiton ja Kanteleensoiton opettajien kevätpäivänä 30.3. Tampereella. Jordan-Kilkki pohti esitelmässään musiikin vaikutusta ja toimivaa opettaja-oppilassuhdetta sekä soittamisen merkitystä myös fyysisen ja sosiaalisen kasvun kannalta. Näitä ja monia muita kysymyksiä oli pohtimassa mukavan suuri joukko kanteleväkeä. Seminaarin aiheena oli kantele musiikkiterapiassa ja erityisopetuksessa.

 

Toisena esitelmöitsijänä oli musiikkikasvattaja Markku Kaikkonen, joka toimii Musiikin erityispalvelukeskus Resonaarin johtajana. Hänen puheenvuoronsa pohjautui hänen omiin opetuskokemuksiinsa. Hän korosti sitä, että kaikki ihmiset oppivat soittamaan, jos heille antaa mahdollisuuden siihen.

Kanteleensoittaja Elisa Kerola kertoi puheenvuorossaan omista opetuskokemuksistaan kehitysvammaisten taideyhteisö Kirsikodissa. Kokemukset olivat myönteisiä ja rohkaisivat jatkamaan opetusta kehitysvammaisten parissa, vaikka siinä onkin omat haasteensa, kun oppilas ei esimerkiksi kykene puhumaan tai toistaa kaiken opettajan puheen sanasta sanaan.

Seminaari herätti paljon ajatuksia ja antoi tukea omille pohdinnoille esimerkiksi siitä, kenellä on oikeus päästä soittotunneille ja saada kokea soittamisen ja oppimisen ilo. Seminaari kannusti heittäytymään rohkeasti uusiin haasteisiin erityisoppijoidenkin opetuksessa ja toisaalta soveltamaan musiikkiterapeuttisia mahdollisuuksia tavallistenkin oppijoiden parissa. Esitelmien ja keskustelun lopuksi oli vielä mahdollisuus jäädä nauttimaan kanteletaituri Sinikka Langelandin konsertista. 

teksti: Liisa Lilvanen

Kantele 2/2008

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309