Kauris 21.12–19.1.

Koska Saturnus, hallitseva planeettasi, antaa sinulle kunnianhimoa ja sitkeyttä, tästä(kin) soittovuodesta tulee sinulle menestyksekäs. Olet todellinen täydellisyyden tavoittelija, mikä toki toimii monessa asiassa. Kannattaisi kuitenkin pitää mielessä, että joskus myös musiikissa epätäydellinen onkin täydellistä mielenkiintoisempaa. Pluto ryöpyttää kiertoradallesi meteoriittisateen syksyllä. Voit suojautua siltä hankkimalla hyvän soitinvakuutuksen.

Vesimies 20.1.-18.2.

Vesimiestä saatetaan varoitella siitä, että hän on toisinaan vähän liiankin idealistinen ja kumouksellinen. Sinä voit tänä vuonna kääntää asian eduksesi ottamalla eri kanteletyylejä haltuusi sekä kehittämällä ja soveltamalla jotain uutta! Tälle sisäiselle kasvulle otollisin aika on maaliskuusta noin puoli vuotta eteenpäin – aivosi toimivat parhaiten luonnonvalossa. Ja kun järvi (-kin) on jäässä, eivät kalatkaan nouse pintaan.

Kalat 19.2.–20.3.

Romanttinen avomielinen haaveilija sinussa astuu nyt voimakkaasti esiin. Tänä vuonna olet erityisen altis vaikutuksille, ja taiteellisesti luovat tuulet puhaltavat mystisestä mustasta aukosta kultaista tähtipölyä merkkiisi. Parhaan soittokaverin saat nyt vesimiehestä. Heittäkää yhdessä verkot vesille, kala kyllä ui pyydykseen ja saalista pääsette korjaamaan viimeistään joulun alla!

Oinas 21.3.–20.4.

Oinaalle ei tänä vuonna mikään haaste ole liian suuri, mutta varo helmasyntiäsi, eli liikaa sarvien kolistelua toisten sarvipäämerkkien kanssa. Paras soittokaverisi on tänä vuonna jousimies, joka koettaa saada osuman sinuun. Voit tulkita tämän niin musiikillisesti kuin henkilökohtaisestikin. Jos tulkitset sen musiikillisesti, voisit ajatella ylipäänsä hidastavasi tempoja yhteissoitossanne, sillä kiilauksen vaara on sinulla aina olemassa.

Härkä 21.4.–20.5.

Härkä kyntää tietänsä kohti päämääräänsä entistäkin lujemmin. Onpa sinulla mielessäsi mikä soittamisen haaste vain, sitkeällä uurastuksellasi tulet sen saavuttamaan tänä vuonna. Varo kuitenkin, ettet vain jää tavan vuoksi kyntämään katse maahan luotuna ja sarvet tanassa. On hyvä välillä vilkaista, miltä maailma tänään näyttää ja onko suunta oikea. Olet syntynyt taiteellisesti luovan merkin alle: maailmankuuluja taiteilevia härkiä ovat mm. Al Pacino, Cher ja Barbara Streisand. Tänä vuonna yinisi ja yangisi ovat hyvinkin kohdallaan, ja saat runsaita ja herkullisia palkintoja kovasta ahkeroinnistasi.

Kaksonen 21.5.–20.6.

Merkurius heittelee vuonna 2007  kaksosen radalle pieniä, mutta osuvia tähdenlentoja, joten ole tarkka rahoitussuunnitelmasi kanssa mikäli aiot hankkia tänä vuonna uuden soittimen tai vaikka kalliimpia tarvikkeita. Kaksosena sinulla on persoonassasi taipumus tietynlaiseen kaksinaisuuteen: käytä sitä ominaisuutta tänä vuonna erityisesti hyväksesi. Jos olet esim. suunnitellut jatko-opintoja, tai ihan uuden alan opiskelua, nyt on aika toimia! Pikkukaksosilla alati vaihtuvat ajatukset soittimen vaihdosta ovat valitettavan yleisiä tänä vuonna (opet huom).

Rapu 21.6–.21.7.

Kesän lapsena ja tähtien ollessa suotuisia sinulla on nyt oiva tilaisuus koettaa juhannustaikoja kanteleesi kanssa. Mene juhannusyönä kolmen tai viiden tien risteykseen soittamaan. Saatat saada seuraa. Kovahermoinen jää ”soittomestarin” oppiin, ja niittää mainetta ja kunniaa soitollaan siitä lähin. Normaali- tai heikkohermoisille ravuille planeetat ovat hyvässä asemassa perinteisempiä kesän soittokursseja ajatellen.

Leijona 22.7.–21.8.

Hallitseva planeettasi aurinko saattaa tehdä tuhojaan kanteleellesi vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Ole siis erityisen tarkka tänä vuonna siitä, että suojaat soittimesi auringonpaahteelta. Aurinkomerkkiisi liittyvät värit ovat oranssi, keltainen ja kulta. Jos suunnittelet uuden soittimen hankkimista, harkitse näitä stimuloivia värejä.

Neitsyt 22.8.–21.9.

Voit olla hämmästyttävän luova, kun vain annat luovuudelle tilaa. Merkurius, hallitseva merkkisi, heittää neitsyen kiertoradalle aimo annoksen musiikillisia virikkeitä etenkin syksyllä. Nappaa parhaat  ideat, ole avoin ja sovella kaikkia ideoita soittoosi! Sinulle tulee ihana soittovuosi.

Vaaka 22.9.–22.10.

Tasaa tänä vuonna vaakasi taiten. Varsinkin vuoden pimeinä aikoina tunnet väsymystä ja ärtymystä. Soitossa, kuten muussakin elämässä, on hyvä antaa välillä asioille aikaa. Hyvä suhde punnitukseen on nyt puolet soittoa ja puolet mitä vaan vapaata touhua. Koska nouseva merkkisi on lempeä ja seurallinen Venus, nautit todennäköisesti vapaa-aikanasi ystäviesi tapailusta – mutta huolehdi siitä, että tuttavapiiriisi kuuluu muitakin kuin kanteleihmisiä, jotta ajatuksesi todella saavat tuulettua musiikista.

Skorpioni 23.10–21.11.

Vuonna 2007 merkkisi sisältää niin monia eri planeettojen aspekteja, että soitannollisesti vuodestasi tulee juuri sitä mitä siitä itse teet. Ja koska hallitsevia merkkejäsi ovat mahtavat sodanjumala Mars ja manalan valtias Pluto, ovat suuret voimat ulottuvillasi. Voisitkin kokeilla menestyksekkäästi jotain uutta ja mystistä, vaikkapa loitsuja tai shamaanirummun soittoa. Yhtälailla sinulta luontuisivat tänä vuonna erikoiset poikkitaiteelliset projektit, kuten ennustamisen ja soittamisen yhdistäminen, korvakynttilähoidon taustanauhan työstäminen ja voodoo-perinnemusiikin nuotintaminen ja kanteleelle soveltaminen.

Jousimies 22.11.–20.12.

Jousimiehen nuoli osuu tänä vuonna napakymppiin, kun haet soittoseuraa horoskoopiltaan sarvellisista muusikoista. (Jos havaitset muusikon, jolla todella on sarvet päässään, kierrä hänet kaukaa.) Luontainen taipumuksesi matkusteluun saa vauhtia, kun kartoitat pääsyäsi esiintymään ulkomaisille festivaaleille ensi kesänä. Tähdet ovat sinulle edullisissa asemissa, kun alat itse omatoimisesti kartoittaa festivaaleja ja lähestyä niiden järjestäjiä. Vapaana sieluna jousimies on avarakatseinen taiteilija, joka saattaisi tänä vuonna innostua salaperäisen skorpionin seurasta.

Kanneltajan horoskoopin vuodelle 2007 pohjana on löyhästi käytetty teosta ”Horoskoopit” (Karisto Oy), kirjoittanut Carole Golder.

teksti: Tiina Komulainen

Kantele 1/2007


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309