Kanteleyhtye Käenpiiat oli vuoden vaihteessa tavallista pidemmällä konserttimatkalla Uudessa Seelannissa. Yhtämittainen matka koneenvaihtoineen kesti 34 tuntia, johon on vielä lisättävä 11 tunnin aikaero. 

Aucklandin juhlien järjestäjät ja paikallisten yhdistysten jäsenet toivottivat Käenpiiat lämpimästi tervetulleiksi ja totesivat, että heillä on harvinainen tilaisuus kuulla kanteleensoittoa livenä. Erityistä kiinnostusta ja ihailua herättivät konserttikanteleen monipuolinen käyttö ja kaunis sointi, johon lisäväriä ja eksotiikkaa antoivat soittajien kansallispuvut. Läsnä oli myös TV ja radio sekä konsulaatin edustajia. Yhtyeen ohjelmisto koostui konserttikanteleille sovitetusta ja sävelletystä suomalaisesta ja klassisesta musiikista, unohtamatta kuitenkaan kansanmusiikkia, jota soitettiin 5-kielisillä kanteleilla konserttikanteleiden säestäminä. 

Konserttien englanninkielisen alustuksen ja johdatuksen kanteleen historiaan hoiti Kalevi Hauvonen. Yleisönä oli tanskalaisia, hollantilaisia, ruotsalaisia, uusseelantilaisia ja suomalaisia. Esityksiä oli neljä: uuden vuoden vastaanotto Howickissä, konsertit Highlands Retirement Villagessa, Eastcliff Resthomissa ja Henderson Onsdorpissa. 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309