Tiedote 23.1.2015

III Kansainväliset kantelekilpailut järjestetään Helsingissä 17.-19.4.2015 Sibelius Akatemian T-talolla

Ilmoittautuminen 31.1. mennessä osoitteessa kantele.net/kilpailut . Kilpailut järjestetään yhteistyökumppanimme Sibelius-Akatemian T-talolla osoitteessa Töölönkatu 28. Kanteleliitto toivottaa lämpimästi kaikenikäiset soittajat mukaan!

Ohjelma

17.4. klo 19.00 Kalevala live! Oranssi ry:n iso sali Suvilahdessa Kaasutehtaankatu 1, Helsinki
18.4. Lasten tapahtuma KanteleKimara, KanteleKimaran loppukonsertti ja palkintojenjako
19.4. III Kansainvälisten kantelekilpailujen nuorten sarja, avoin sarja ja ammattilaissarja ja loppukonsertti sekä palkintojenjako

III Kansainväliset kantelekilpailut polkaisee käyntiin perjantaina 17.4. klo 19.00 Oranssi ry:n isossa salissa Suvilahdessa osoitteessa Kaasutehtaankatu 1 Kalevala & Stringpurée Band live –esityskokonaisuus. Esitys yhdistää taiteilija Reino Niinirannan vuonna 1975 valmistuneet Kalevala-animaatiot sekä kansanmusiikki-progeyhtye Stringpurée Bandin elinvoimaisen instrumentaalimusiikin ainutlaatuiseksi elokuvaelämykseksi. Upeaan esitykseen on vapaa pääsy! http://www.kalevalalive.net/

Lauantaina 18.4. järjestetään Kantelekimara alakouluikäisille ja sitä nuoremmille. Kimaran päätöskonsertti ja kunniakirjojen jako pidetään lauantaina kilpailupäivän päätteeksi.

Sunnuntaina 19.4. järjestetään kilpailusarjat vanhemmille soittajille (nuoret, avoin sarja, ammattilaiset). Tuttuun tapaan kilpailusarjoja on kolmessa eri tyylilajissa: kansanmusiikki, taidemusiikki ja muu musiikki. Osallistujamäärän mukaan sarjoihin saatetaan tehdä muutoksia.

Kilpailuissa jaetaan useita rahapalkintoja, stipendejä sekä lahjakortteja.

Sunnuntain päätteeksi järjestetään kilpailujen päätöskonsertti Kansallismuseon auditoriossa, ja sen yhteydessä tulosten julkistaminen ja palkintojenjako.

Kilpailut järjestetään yhteistyökumppanimme Sibelius-Akatemian T-talolla osoitteessa Töölönkatu 28, Helsinki. Muita yhteistyökumppaneitamme ovat Kansallismuseo ja Töölön seurakunta. Tulemme järjestämään oheisohjelmaa muun muassa pop up –konserttien muodossa.

Oheisohjelmaa on tiedossa vielä lisää koko kisaviikonlopulle, joten pysy kuulolla! Ohjelma tarkentuu ilmoittautumisajan päätyttyä.

Mitä parhain kisaterveisin,
Leeni Wegelius / Kanteleliitto
Kansainvälisten kantelekilpailujen tuottaja
+358 50 564 5966
kilpailut@kantele.net

 

Stringpurée Band soundtracking Kalevala

III kansainväliset kantelekilpailut polkaisee käyntiin Kalevala & Stringpurée Band live –esityskokonaisuus. Esitys yhdistää taiteilija Reino Niinirannan vuonna 1975 valmistuneet Kalevala-animaatiot sekä kansanmusiikki-progeyhtye Stringpurée Bandin elinvoimaisen instrumentaalimusiikin ainutlaatuiseksi elokuvaelämykseksi.

Reino Niinirannan Kalevala-animaatiot ovat oman aikansa moderni ja rohkea tulkinta kansalliseepoksesta. 7-osainen puhtaasti käsityönä toteutettu kollaasianimaatioelokuva on lajissaan taidonnäyte, paitsi teknisesti, myös taiteellisesti. Nyt tämä 16-milliselle filmille kuvattu eepos pääsee uudelleen valkokankaalle, mutta tällä kertaa ääniraidan toteutuksesta vastaa Stringpurée Band – livenä!

Stringpurée Bandin omaleimaisen tyylin peruskivi on Senni Eskelisen 39-kielinen sähkökannel, joka yhdessä sähköbasson (Kalle Ylitalo) ja rumpujen (Niko Votkin) kanssa hallitsee niin eteerisen ja melodisen kansanmusiikin kuin rockin ja progen dynaamisuudenkin. Kalevala & Stringpurée Band live -näytöksissä yhtyettä täydentää akustinen alttoviulu (Juulia Niiniranta). Tästä kokonaisuudesta syntyy poikkeuksellinen, mutta taiteellisesti laadukas ja rohkea elävän musiikin säestämä elokuvaelämys.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309