Ida Elina esiintyi Helsingin Cafe Pirittassa 15.6.2018 ja toi auringon mukanaan harmaaseen ja tuuliseen kesäiltaan. Konsertti oli viimeistä paikkaa myöten täyteen varattu, ja siellä päästiin kuulemaan kappaleita Ida Elinan tulevalta, syksyllä 2018 julkaistavalta albumilta sekä tämän kanteletaiteilijan ohjelmistossa jo klassikoksikin muodostuneita teoksia, kuten hänen oma versionsa Michael Jacksonin Billie Jean -kappaleesta.

Ida Elina on poikkeuslaatuinen kanteleensoittaja. Hän on uransa aikana vienyt kantelemusiikkia täysin uuteen suuntaan ja tuo todeksi kanteleen rajattomat mahdollisuudet myös pop-musiikin maailmassa. Ida Elinan itse kehittelemä, perkussiivinen soittotapa, rytmikkäät bassoriffit, diskanttikielten heleys ja lauluäänen suvereeni hallinta muodostavat kokonaisuuden, joka jokaisen kantelemusiikista kiinnostuneen henkilön on päästävä kuulemaan ja kokemaan.

Konsertissa en itse kanteleensoittajana voinut olla ihailematta Ida Elinan uskomattoman taidokasta konserttikanteleen koneiston käyttöä; hänen motorinen lahjakkuutensa kanteleensoittajana onkin jotain hyvin ainutlaatuista. Lisäksi hämmästelin taiteilijan lauluäänen huikean laajaa ambitusta ja tämän kokonaisvaltaista musiikkiin eläytymistä. Konserttia kuunnellessa tuntui aivan käsittämättömältä, että Ida Elina tuotti kaiken musiikin yksin ja vielä samanaikaisesti: laulun, monimutkaisten kanteleriffien ja perkussiivisten elementtien yhdistäminen näytti ja kuulosti niin luontevalta, että sen voisi kuvitella olevan kovinkin helppoa. Mitä se varmastikaan nimenomaan ei ole.

Ida Elinan lämmin persoona ja musiikin elämänmakuinen meininki tempasivat konserttiyleisön mukaansa aitoudellaan. Konsertin saavuttua päätökseensä en toivonut mitään niin kovin kuin, että olisimme saaneet kuulla vielä muutaman kappaleen tältä häikäisevältä artistilta.

Teksti: Hanna Ryynänen

Kuva: Annika Miettinen

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309