Folklandia risteillään Silja Europalla 13.- 14.01.2012. Risteilyllä matkaajat pääsevät kuuntelemaan monipuolisia esiintyjiä, katsomaan tanssin riemua sekä itse tanssimaan, kilpailemaan Tikkuristin mestaruudesta, laulamaan yhdessä saunassa ja seikkailemaan laivan kansilla etsiessään parhaita piilosoittopaikkoja.

Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskuksen tulevalle vuodelle nimeämä teema on Kantele. Folklandia-risteilyllä teeman mukaisesti saatetaan tehdä kanteleella taikoja ja kuullaan hienoja esityksiä moneen muuntautuvalla kansallissoittimellamme.

Kanteleliittoa risteilyllä edustaa Duo Maija Kauhanen & Päivi Hirvonen. Kyseinen yhtye on vuonna 2010 syntynyt duo, joka perustettiin halusta yhdistää viulun ja Saarijärven kanteleen kirkas ja toisaalta rouhea sointi. Tätä soitinyhdistelmää täydentää myös kaksi naisääntä. Duon musiikissa yhdistyy skandinaavinen perinne sekä muusikoiden omat sävellykset. Musiikin sovittamisessa duo on pyrkinyt hyödyntämään instrumenttiyhdistelmän ainutlaatuisia mahdollisuuksia.

Muusikot ovat kansanmusiikin ammattilaisia ja vaikuttavat mm. yhtyeissä Rönsy, Duo Hirvonen & Kettunen ja Maatana. Kummatkin duon jäsenistä ovat myös menestyneet erilaisissa kilpailuissa. Maija voitti kansanmusiikin ammattilaisten sarjan kansainvälisissä kantelekilpailuissa keväällä 2011 ja Päivi taasen voitti pohjoismaisen Nord10-kansanmusiikkikilpailun soolosarjan syksyllä 2010.

Lisätietoa risteilystä osoitteessa http://www.sottiisi.net/index.php/folklandia.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309