Konsertti on yksi Finn-Kanteleet -orkesterin 70-vuotisjuhlavuoden pääkonsertteja. Se on monipuolinen katsaus orkesterin historiaan ja nykypäivään. Luvassa on runsaasti tuttuja sävelmiä vuosien takaa, klassisen musiikin helmiä sekä uudempaa kanteleelle sävellettyä ja – sovitettua ohjelmistoa.

Ennen konsertin alkua Kanteleliitto ry luovuttaa musiikkineuvos Anneli Kupariselle Kultakantele-tunnustuksen elämäntyöstä.

Konsertissa laulusta vastaavat upeat solistit Raita Karpo (sopraano) ja Heikki Aalto (bassobaritoni). Raita Karpo esittää mm. orkesterin perustajan, Tyyne Niikon, säveltämän ja sanoittaman teoksen Heimolleni ja Heikki Aalto tulkitsee Oskar Merikannon rakkaimpia lauluja (Kullanmurunen, Vallinkorvan laulu sekä Laatokka).

Jo vuosikymmenten ajan on Tyyne Niikon vävy, Teuvo Kuparinen, kuulunut orkesterin solisteihin. Tässä konsertissa hän esittää kappaleen Muistat sie viel. Sen on säveltänyt ja sanoittanut hänen vaimonsa, Tyyne Niikon tytär, musiikkineuvos Anneli Kuparinen. Hän johti orkesteria äitinsä jälkeen aina vuoteen 2001 asti. Konsertissa kuullaan myös Teuvo Kuparisen ja nuoren Emma-Sofia Anttalaisen yhdessä esittämä kappale Kerro vaari Karjalasta.
Konsertin klassisen musiikin osuudessa kuullaan mm. Saint-Saëns’n iki-ihana Le Cygne (Joutsen), jonka solistina toimii nuori sellistilupaus Kristian Plink.  Lähes 20-henkisen kanteleorkesterin riveistä löytyy konsertin kantelesolisti, Sibelius-Akatemiassa opintojaan viimeistelevä Matleena Huovinen, joka esittää Heikki Valpolan sävellyksen Kantona (2002).

Mukana on jälleen soitinryhmä, johon kuuluu sellon lisäksi huilu (Päivi Stenvall) ja viulu (Annukka Nevalainen). Erikoisuutena kanteleiden kanssa kuullaan vaskisoittimia. Jussi Ala-Nikula (tuuba) ja Seppo Pohjoisaho (trumpetti) loihtivat yhdessä kanteleorkesterin kanssa uniikin sävelkudoksen tutusta Kalevalaisesta vieraan tervehdyksestä. Konsertin huipentumana kuullaan vaskille ja suurelle kanteleorkesterille tehty sovitus Sibeliuksen Finlandiasta.
Konsertin johtaa orkesterin taiteellinen johtaja, musiikin maisteri Johanna Aho.

Konsertin lippujen hinnat: aikuiset 12 € ja lapset 8 €. Lippuja voi ostaa ovelta tuntia ennen konsertin alkua tai varata etukäteen (puh: 050-561 8157 tai sähköposti: kuparinensaila@msn.com).

Väliajalla voi ostaa yhdistyksen levyjä ja kahvitella. Kahvituksen järjestää Keski-Lahden Martat ry. Myynnissä on myös Taito Pohjois-Karjalan Karjala –tuotteita, mm. suklaasta tehtyjä karjalanpiirakoita.

Tiedustelut:

Johanna Aho                                                                  Taru-Maaria Kuparinen-Säilä

orkesterin taiteellinen johtaja/                              orkesteriyhdistyksen puheenjohtaja/

Finn-Kanteleet ry                                                         Finn-Kanteleet ry

040-529 5558                                                               050-561 8157

johanna.aho@phnet.fi kuparinensaila@msn.com


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309