Yllä kuvassa: Mekrijärvi (Megrin Matkailu).

Tervetuloa ainutlaatuiselle runolaulun ja kanteleen kesäleirille ilomantsilaisten runolaulajien maisemiin!

Kurssilla yhdistyy Suomen Karjalan kuuluisimman runolaulajan Simana Sissosen ja Kantelettaren lyyrisen runouden tunnetuimman edustajan Mateli Kuivalattaren perintö runolaulukulttuurin kanteleeseen.

Tällä kurssilla opit luovaa tekstin rakentamista runomitan mukaan, yhdysasentoisen näppäilytekniikan perusteet ja runolaulukulttuurin musiikin estetiikkaa. Saat työkaluja omatoimiseen runolaulumateriaalin etsimiseen ja omaan luovaan musisoimiseen tämän pohjalta. Erityisesti keskitytään ilomantsilaisten Simana Sissosen ja Mateli Kuivalattaren henkilöihin ja heiltä tallennettuun materiaaliin sekä annetaan laajemmin tietoutta rajakarjalaisesta runolaulukulttuurista. Opetussoittimina toimivat pienkanteleet viisikielisistä noin 15-kielisiin. Runolaulukulttuurissa käytettyihin kanteleisiin pääset tutustumaan museokanteleiden kopioiden kautta. Aikaisempi soittokokemus ei ole välttämätön. Kanteleen lainaus kurssin ajaksi on mahdollista.

Kurssi on suunnattu aikuisille ja osallistujia otetaan 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Majoituskapasiteetin varmistamiseksi sitovat ilmoittautumiset tarvitaan 29.1.2021 mennessä.

Kurssiohjelmaan sisältyy 14 oppituntia (ryhmäopetus) + omaehtoista työskentelyä annettujen tehtävien pohjalta, Simana Sissosen ilta Sissolan pirtillä, Mateli Kuivalattaren mystiikan ilta laavulla (säävaraus), opettajakonsertti, illanvietto ja saunomista sekä osallistujien esityksistä koostuva päätöskonsertti.

Majoitus Megrin Matkailussa kahden hengen huoneissa. Lue lisää majoituksesta:

Opettajina toimivat Liisa Matveinen (runolaulu) ja Arja Kastinen(kanteleet). Liisa (MuM) on perehtynyt syvällisesti Simana Sissosen ja Mateli Kuivalattaren runolauluihin. Arja (MuT) on erikoistunut 1800-luvun karjalaiseen kanteleimprovisaatioon ja museokanteleiden soitintutkimukseen.

Arja Kastinen Sissolan pirtillä kesällä 2020. Kuva: Armas Härkönen.

Kurssimaksu on 480 €, josta maksetaan sitovana ilmoittautumismaksuna 100 € 29.1.2021 mennessä.

Leirin järjestää Temps Oy yhteistyössä Tmi Matvelin ja Sissosten Sukuseura Ry:n kanssa.

Tiedustelut: kantele(@)temps.fi puh: 0400 797227

Liisa Matveinen

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309