Oriveden kansanmusiikki- ja kansantanssikurssit 2021 Murikanrannassa Tampereen Teiskossa ja etänä

Tule mukaan iloiseen joukkoon Suomen Kansanmusiikkiliiton järjestämille Oriveden kansanmusiikki- ja kansantanssikursseille 27.-30.12.2021 Murikkaan Tampereen Teiskoon! Kurssipäivän päätteeki voi rentoutua spa-osastolla jos koronarajoitukset sen sallivat.

Kurssit järjestetään hybridinä, mukana voi olla myös etäkurssilaisena kaikilla muilla kursseilla paitsi kansantanssikurssilla. Etäkurssilla kamera on auki kursseilla opetustuntien ajan, joten voit olla mukana yhtenä kurssilaisena ja soitat tai laulat muiden mukana. Kursseittain voidaan tehdä päivän opetuksen tiivistettyä läpikäyntiä loppupäivästä. Tästä vielä tarkempaa informaatiota myöhemmin.

Kurssit järjestetään vastuullisesti ja koronaturvallisesti noudattaen kurssin aikaisia viranomaismääräyksiä. Ajankohtaiset rajoituksen lähiopetukseen pääsystä näette täältä. Loppuvuodeksi suunnitellaan koronapassia käyttöön, joten sitä voi pitää ohjenuorana kun päättää ilmoittautuuko lähi- vai etäkurssille.

Orivesi All Stars –kurssi opettajana Antti Järvelä ja Laura Kuisma
Tervetuloa mukaan millä tahansa soittimella svengaavan Orivesi All Stars –yhtyeen riveihin!

Pelimannikurssi mandoliinille, opettajana Jarmo Romppanen
Opetus jaksotetaan niin, että soiton eri osa-alueet ja soittajien tasot tulevat paremmin huomioitua; aamulla yhteissoitto kaikille (Heikki Lahden ohjelmisto), lounaan jälkeen säestys/komppaus sekä soittotekniikka ja -tyylit erikseen aloittelijoille ja pidemmälle ehtineille (60 min/ryhmä), iltapäivällä kertaus tekniikasta ja kompeista kaikille sekä yhteissoitto (maakuntateema Etelä-Pohjanmaa ja makuja muualta maailmasta). Kappaleiden nuotit ja soittolista lähetetään osallistujille etukäteen marraskuun puolivälissä (maakuntateeman nuotit samat kuin viime vuonna). Etäosallistuminen mahdollista, jolloin kannattaa ilmoittaa, mitkä päivän teemat kiinnostavat. Sisällöstä voi kysellä Jarmolta, puh. 050 5853847.

Viulukurssi opettajana Nelli Ikola-Heiska
Viulukurssin teemoina ovat Amerikan tyylit ja luovuus. Kurssilla perehdytään viulistin eri rooleihin ja musiikillisiin mausteisiin bluegrass- ja old time-musiikissa. Myös laulu on osana opetusta. Kappaleet omaksutaan pääasiassa korvakuulolta. Lisäksi tutustumme helppoihin, mukaviin luoviin harjoitteisiin, jotka vievät musisointia kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Kurssille voi osallistua myös etänä.

2-rivisen hanurin oppipoikakurssi opettajana Pekka Pentikäinen
Sinulle, jolla perussoittotaidot jo hallussa kaksirivisessä. Kurssilla kertaillaan perusasioita ja opetellaan leppoisassa tempossa uusia sävelmiä vähän maailmaakin kierrellen. Tarvittaessa kurssille palkataan lisäopettaja, jos mukaan olisi tulossa aivan alkeista aloittavia riittävästi.

2-rivisen hanurin kisällikurssi opettajana Leija Lautamaja
Kurssilla opetellaan mukavia koti- ja ulkomaisia pelimannikappaleita ja tutustutaan erilaisiin soittotyyleihin ja tanssilajeihin. Kurssilla edellytetään melko hyvät soittimen perustaidot. Kurssin opetusmetodina korvakuulolta oppiminen, myös nuotit tarjolla niitä haluaville.

2-rivisen tyyli- ja tekniikka, opettajana Lauri Kotamäki
Lauri Kotamäki kuuluu tämän hetken aktiivisimpiin kansanmusiikkisäveltäjiin ja vähärivisen soittajiin. Hän on keikkaillut yhtyeidensä kanssa (Mäsä-duo, 5/5, Pirulainen) jo vuosien ajan ja hallitsee suvereenisti myös muut musiikkigenret, aina klassisesta rockiin saakka. Mestarikurssilla opetellaan niin perinteisiä pelimannisävelmiä kuin uudempaakin vähärivisille sävellettyä materiaalia. Tutustumme erilaisiin soittotekniikoihin, joissa hyödynnetään vähärivisten soittimien monipuolisuutta. Lisäksi kiinnitämme kurssilla huomiota oikeanlaiseen soittoasentoon ja ergonomiaan. Nuotinlukutaitoa ei tarvita. Kurssi tarkoitettu soittotaitoa jo paljon kartuttaneille. 

Kantelekurssi kaikenlaisille kanteleille opettajana Maija Pokela
Kurssilla soitamme eri alueiden perinteisiin pohjaavaa kansanmusiikkia yhdistellen kanteleiden sointimaailmoja ja soittotekniikoita. Harjoittelemme improvisaatiota ja muuntelua sekä etsimme yhteisen soittosvengin, joka saa tanssijalat liikkeelle.

Kansanlaulukurssi opettajana Charlotta Hagfors
Kurssilla on teemana sama laulu – eri housut. Aikojen saatossa kansanlaulut ovat eläneet ja joka kylässä on laulettu omalla tavallaan. Kurssilla lauletaan kaikille tuttuja ja uudempia kansanlauluja eri versioina ja muuta mukavaa.

Kansantanssikurssi opettajina toimivat mestarikansantanssija Antti Savilampi, Petri Hoppu ja Maiju Laurila Antti Savilampi on nyt viimeistä kertaa opettajana Oriveden kansantanssikursseilla! Hän opettaa omasta tuotannostaan muutaman ryhmätanssin ja lisäksi paritanssivariaatioita. Petri Hoppu opettaa jokapojanpolskaa ja vapaata menuettia. Maijun Laurila käy kurssilla läpi karjalaisia tansseja, laulutansseja ja muuta perinteistä ohjelmistoa. Kurssin pelimannina toimii Osmo Hakosalo.
Kansantanssikurssille ei voi osallistua etänä. Kansantanssikurssi toteutuu, jos sinne saadaan vähintään 16 tanssijaa. Pääset kurssille jäsenhinta, jos olet jonkun kansantanssijärjestön tai Suomen Kansanmusiikkiliiton jäsen. Ilmoittaudu nyt ja kutsu kaverit mukaan!

Kurssien hinnat: Kurssihinta sisältää opetuksen ja täysihoidon: Jäsenet 362 €, ei jäsenet 387  €. Majoittuminen tapahtuu kahden hengen huoneissa, yhden hengen huoneista lisähinta 81 € koko ajalta. Yhtyekurssin hinta määräytyy yhtyeen koon mukaan.

Jos kurssilainen ei majoitu, niin pelkkä opetus jäsenille 170 eur, ei jäsenille 198 eur. Päiväkävijät voivat ostaa opistolta haluamiansa aterioita (aamiainen 7,50 eur, lounas 12,85 eur, kahvi 7,50 eur, päivällinen 12,85 eur)

Etäkurssin hinnat: Koko kurssi etänä 125 eur. Etäkursseja ei tallenneta. Materiaali jaetuissa kansioissa.

Varaslähtö kurssille: Murikkaan voi tulla jo tapaninpäivänä. Illalla on vapaamuotoiset jamit! Ylimääräinen majoitus ja aamiainen maksaa 42 €

Opintoseteli työttömille, maahanmuuttajille ja eläkeläisille (ei osa-aikaeläkeläiset): 50 ensimmäistä opintosetelianomuksen täyttänyttä saa 25 euron opintosetelin kurssille.

Tarjoamme omakustanteista edestakaista linja-autokuljetusta Murikkaan Kouvolasta tarvittaessa Porvoon, Helsingin, Hyvinkään, Hämeenlinnan ja Tampereen pysähdyksillä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Ilmoittaudu marraskuun loppuun mennessä Suomen Kansanmusiikkiliittoon. Ilmoittautumislomake löydettävissä sivulta: 
www.kansanmusiikkiliitto.fi/koulutukset
Lisätiedot: Suomen Kansanmusiikkiliitto, Päivi Ylönen-Viiri, 0500 431 913, toiminnanjohtaja@kansanmusiikkiliitto.fi

Järjestäjät: Suomen Kansanmusiikkiliitto yhteistyössä Kansalaisfoorumin kanssa. Kantelekurssin yhteistyökumppanina Kanteleliitto, ja kansantanssikurssin yhteistyökumppanina Nuorisoseurat.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309