Kuutar ja Hannu Lehtonen Maailman tango -festivaaleilla 19.9.2009 Tampereella, 15 €

Tullikamari Pakkahuone

http://www.maailmantango.net/

Kuutar Kuutar on valtakunnallisen kanteleorkesterin Finn-Kanteleiden soittajista koostuva kvartetti, joka aloitti aktiivisen yhteistyönsä syksyllä 2007. Vuoden 2008 alusta kvartetti on toiminut nimellä Kuutar. Finn-Kanteleet on vuonna 1940 perustettu kanteleorkesteri, jonka Kanteleliitto on nimennyt vuoden 2008 kanteleyhtyeeksi. Kuuttaren keskipisteen muodostavat Finn-Kanteleiden taiteellinen johtaja Mirva Minkkinen, Tuuli Lukkarinen, Ulla-Stina Uusitalo-Ikonen ja Heidi Äijälä.

Kuutar haluaa tehdä Suomen kansallissoitinta kanteletta tunnetuksi monipuolisena instrumenttina. Syksyllä 2008 Kuutar toteutti itse kantelekvartetille sovittamistaan tangoista koostuvan konsertin yhdessä laulaja Hannu Lehtosen kanssa. Hannu Lehtonen aloitti muusikon uransa saksofonistina, ja on soittanut mm. lukuisissa sinfoniaorkestereissa ja Suomen Kansallisoopperassa. Laulajana hän on niin ikään saanut tunnustusta lukuisista laulukilpailuista Suomessa ja esiintynyt mm. presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla v. 2002−2003. Kanteleella kauniisti soiva tango yhdistettynä vahvaan baritoniääneen on ainutlaatuista ja kiehtovaa kuultavaa. Illan aikana kuullaan niin argentiinalaista kuin suomalaistakin tangoa.

Kokoonpano: Hannu Lehtonen (laulu), Mirva Minkkinen, Tuuli Lukkarinen, Ulla-Stina Uusitalo-Ikonen, Heidi Äijälä (kanteleet)