Tervetuloa IV kansainväliseen kantelekilpailuun Kaustiselle!

Kilpailuilmoittautuminen on sulkeutunut. Lue kilpailun säännöt täältä.

dsc_3336Kanteleliitto ry ja Kanteleensoiton opettajat ry järjestävät  IV kansainvälisen kantelekilpailun Kaustisella, Keski-Pohjanmaalla, 5.-7.5. Kanteleliiton 40-vuotisjuhlavuonna 2017 yhteistyössä Kaustisen kunnan, Kansantaiteenkeskuksen ja Kansanmusiikki-instituutin kanssa. Mukaan ovat tervetulleet kaikki kanteleyhtyeet kaikenlaisilla kanteleilla eri puolilta maailmaa musiikkityylistä riippumatta! Sarjoja löytyy vauvasta vaariin, joten jokaisella kanteleensoittajalla on mahdollisuus osallistua kilpailuun.

Kaustisella on kanteleensoittoperinne, joka on kantanut meidän päiviimme asti. Kokonainen soittotyyli on nimetty Kaustisen ja lähiseutujen läpi virtaavan joen mukaan: Perhonjokilaakson soittotyyli.

Myös eräs kanteleen historian tärkeä keulahahmo, Kreeta Haapasalo, syntyi Kaustisella 1800-luvun alussa. Suomen kansalle äänen antanut ja suomalaisen kansankulttuurin symbolina toiminut Kreeta Haapasalo luo myös linkin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoteen. Taiteen kultakausi, jonka osana Haapasalo oli, toimi osaltaan sysäyksenä Suomen itsenäistymiselle, sillä se vahvisti suomalaisten kansallis­identiteettiä. Haapasalo oli myös ensimmäisiä suomalaisia taiteilijoita, joka ansaitsi elantonsa esiintymällä ympäri maata ja ulkomaita myöten.

Kaustisella ja kanteleella on siis pitkä yhteinen, tiivis historia. Kansainvälisyyskin on luonteva osa Kaustista: Kaustinen Folk Music Festivalia kansainvälisine esiintyjineen on järjestetty jo 50 vuotta. Kun Suomi, Kanteleliitto ja Kaustinen juhlivat yhtä aikaa pyöreitä vuosia, mikäpä olisikaan sopivampi paikka pitää kansainvälinen kantelekilpailu?

Pyrimme järjestämään mahdollisimman mukavat kilpailuolosuhteet kaikille, joten suunnittelemme yhteiskyyditystä Helsingistä pääkaupunkiseudun kanteleyhtyeille ja edullista patjamajoitusta Kaustisella. Pyrimme myös järjestämään edullisen, omakustanteisen lounasruokailun. Otathan yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut näistä vaihtoehdoista tai jos sinulla on kysyttävää mistä tahansa muusta kilpailuun liittyvästä – vastaan mielelläni! Ota yhteyttä: kilpailut@kantele.net.

Kisaterveisin,

Leeni Wegelius
IV kansainvälisen kantelekilpailun tuottaja
Kanteleliitto ry ja Kanteleensoiton opettajat ry
Espoossa 28.9.2016

 

Infokirje 14.2.2017

Hyvä IV Kansainvälisen kantelekilpailun osanottaja, Tämä infokirje sisältää paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa, luethan sen huolella läpi. Aikataulu Näet kilpailun alustavan aikataulun täältä. Huomioithan, että aikataulu ei ole vielä lopullinen, mutta suuria...

Infokirje 22.1.2017

Hyvä IV Kansainvälisen kantelekilpailun osallistuja (5.-7.5.2017 Kaustinen), Kilpailuun on ilmoittautunut 62 yhtyettä, hienoa! Lämpimästi tervetuloa mukaan! Alustava sarjajako ja yhtyemäärät ovat: Ammattilaiset: kansanmusiikki ja muu musiikki: 4 Ammattilaiset:...