KANSALLINEN KANTELEKILPAILU 2021

YLEISTÄ TIETOA

Yhtyekilpailu
Kanteleliitto järjestää kantelekilpailun Tampereella Tampereen konservatorion ja Pirkanmaan musiikkiopiston tiloissa 14.-16.5.2021, mikäli koronapandemiatilanne sallii tapahtumien järjestämisen. Kilpailun teemana on kamarimusiikki, ja se on avoin yhtyeille, joiden kokoonpano on korkeintaan kuusi jäsentä. Kilpailu järjestetään sarjoittain yhtyeen koon sekä soittajien iän ja koulutuksen mukaan. Yhtyeiden esityksiä ei jaotella käytetyn musiikkityylin eikä kanteleiden kielimäärän mukaan, ellei tuomaristo kilpailuesitykset kuultuaan katso tätä välttämättömäksi. Osallistujien määrästä riippuen tai muista syistä järjestäjä ja tuomaristo voivat harkintansa mukaan muuttaa sarjajakoa.

Koronapandemiasta johtuen kilpailu järjestetään kansallisena.

Kilpailun suojelijana on presidentti Tarja Halonen.

KanteleKimara
Alakouluikäisille järjestetään kilpailun yhteydessä KanteleKimara-katselmus, jossa ryhmät nimetään Musikantit-, Taiturit- ja Mestarit -taitoluokkiin. Arvioinnin kohteena ovat ryhmän soiton taitavuus, yhteissoittotaidot, ohjelmakokonaisuus sekä esiintyminen. Nimeämisen lisäksi ryhmät saavat omaa kehitystään tukevaa kirjallista palautetta alan asiantuntijoilta. Luokittelun ja palautteen tarkoituksena on aktivoida ryhmiä kehittämään soitto- ja esiintymistaitojaan sekä tukea ohjaajan musiikkikasvatustyötä. Tuomariston valinnan mukaan osa yhtyeistä esiintyy päätöskonsertissa.
KanteleKimarassa on kaksi ikäsarjaa. Tämän lisäksi yhtyeet jaetaan sarjoihin yhtyeen koon mukaan. Osallistujien määrästä riippuen tai muista syistä järjestäjä ja tuomaristo voivat harkintansa mukaan muuttaa sarjajakoa tai poistaa sen kokonaan. Esitettävän musiikin tyyli on vapaa ja ohjelmiston kesto enintään 10 minuuttia.

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuun ja KanteleKimaraan ilmoittaudutaan sähköisesti lomakkeella täällä 31.1.2021 mennessä. Esitettävä ohjelmisto tulee lähettää sähköisesti samasta osoitteesta löytyvällä lomakkeella 31.3.2021 mennessä. Jälki-ilmoittautuneita ei oteta huomioon.

OSALLISTUMISMAKSU
Yhtyekohtainen osallistumismaksu on seuraava:
– Duot ja triot 50 e
– Kvartetit, kvintetit ja sekstetit 100 e

Lisäksi niiltä yhtyeen soittajilta, jotka eivät ole liittyneet Kanteleliiton jäseniksi ennen 31.1.2021 ja maksaneet jäsenmaksuaan 15.4.2021 mennessä, peritään 40 e henkilökohtaisena osallistumismaksuna. Kanteleliiton jäseneksi voi liittyä osoitteessa www.kantele.net/liity.