Anttu Koistisen (13) ja Senni Eskelisen (19) kesä on ollut kantelemusiikkia täynnä. Anttu valittiin Pori Jazzin ensimmäiseksi nuoreksi tähdeksi eli ’Young Stariksi’. Senni puolestaan on toiminut Kanteleliiton kesämuusikkona. Kantele-lehti pyysi nuoria kanneltajia vastaamaan muutamaan kysymykseen…

1) Kuinka kesä meni? 

A: Kesä meni keikkojen osalta loistavasti ja tuli kieltämättä  soitettua ja harjoiteltua aika paljon! Ehdin lomailemaan aika vähän, kun oli niin paljon kaikkea. Sain kuitenkin lomaillla aina muutaman päivän harjoitus-ja keikkasessioiden välissä.

S: Hyvin ja vauhdikkaasti, ehdin lomailemaan muutamia päiviä, soiteltua tuli melkoisesti.

2) Anttu, kuinka yleisö otti sinut ja kanteleen vastaan jazzfestareilla?

A: Keikkoja oli Pori Jazzeilla muistaakseni kahdeksan. Niitä oli Radio Nova Stagella, Kirjurinluodon entisellä päälavalla ja sitten sunnuntaina Areenalla. Minut, Senni ja bändi otettiin minusta tosi hyvin vastaan kaikilla lavoillla. Radio Nova Stagella oli sekä aikuis-ja lapsiyleisöä ja meidän soitto toimi kummallekin yleisölle yhtä hyvin. Kirjurinluodolla taas oli lapsiperheitä joille soitto toimi myös. Areenalla oli taas paljon aikuisia ja homma toimi täysillä ehkä parhaiten siellä! Voi johtua suuresta yleisömassasta, koska minä ainakin saan sen lavafiiliksen aina silloin! 🙂 Keikat oli myös kesällä päälavoilla Kihauksella ja Kaustisella.

3) Senni, mitä tykkäsit kesämuusikkoudesta? 

S: Mielestäni tämä on ollut yksi upeimmista kesätöistä, mitä olen saanut tehdä. Systeemiä kannattaa ehdottomasti jatkaa! Toivon, että yleisö on viihtynyt konserteissani ja esiintymisissäni, ainakin palaute on ollut positiivista. 

4) Minkälainen on lähitulevaisuus?

A: En tarkkaan ottaen vielä tiedä minun, Sennin ja bändin lähitulevaisuutta, mutta itselläni kyllä projektia riittää! =) Uutisia levyrintamallakin tulossa…

S: Tällä hetkellä tärkeintä on opiskelu, ja jatkan kanteleopintojani kansanmusiikin osastolla. Syksyn mittaan on käynnistymässä myös nauhoituksia ja projekteja eri yhtyeiden kanssa. Eri kokoonpanojen kanssa on tulossa levyjä.

5)  Miten teet/teette uutta ohjelmistoa?

A: Jompi kumpi pongaa jostain kanteleelle sopivan biisin ja sitten vain harjoitellaan se. Jos se toimii, niin otetaan se sitten ohjelmistoon.

S: Teemme ohjelmistoa omien sävellyksien pohjilta, bändin kanssa yhdessä sovittaen. Cover-kappaleet opettelemme usein ensin nauhalta ja sitten mietimme minkälainen oma versiomme voisi olla.

6) Mikä on lempimusiikkiasi?

A: Lempimusiikkiani on varmaan ylipäätään Groove ja siihen sisältyvä Funk-musa. Kuuntelen tällä hetkellä aika paljon 70-luvun funkia. Artisteja, mitä kuuntelen on Jamiroquai, Lenny Kravitz, joka on kylläkin R&B musaa ja nyt tässä 70-luvun funkissa mm. Curtis Mayfield… Soitan mieluiten itse aika svengaavaa musiikkia ja olenhan soittanut aika monenlaista musaa jo nyt! Uudesta musatyylistänikin kuullaan sitten myöhemmin…

S: Pidän monista eri musiikkityyleistä ja pyrin soitossanikin yhdistelemään kaikkea kuulemaani ja oppimaani. Tänä kesänä eri festareilla tuli kuunneltua aimo annos monenlaista musiikkia, innostuin Pori Jazzeilla Neville Brothers bändistä. Kotimaisista artisteista tykkään paljon Jonna Tervomaasta ja Egotripistä.

7) Mitä muuta harrastat?

A: Harrastan myös pyöräilyä, radio-ohjattavia, voimistelua ja lukemista.

S: Lukemista ja urheilua, suosikkilajini on pesäpallo, salibandy ja kaukalopallo.

8) Hauskin kesäkokemus?

A: Pori Jazzin Areenalle nousu!

S: Varmaankin Hirvilahden musiikkileiri, jossa opetin ja jota olin organisoimassa. Tunnelma oli mahtava, ja sieltä jäi paljon upeita muistoja.

 

Kantele 3/2006